Profil kompanije

Privredno društvo ’’ Delta matic’’ d.o.o. osnovano je 21.11.1990. godine. Sedište preduzeća se nalazi u Nišu, na adresi Trg Učitelja Tase 10, lokal 1. Kod Agencije za privredne registre preduzeće je registrovano pod brojem BD 29489/2005 od 15.07.2005. godine.

Bazične delatnosti u proteklom periodu su bile:

  • Proizvodnja iz oblasti tekstilne industrije;
  • Proizvodnja i uvozne usluge iz oblasti produkcije plastičnih masa;
  • U periodu od 1998-2003 Delta matic postaje najznačajniji proizvodjač Ekspandiranog polistirena (stiropor) u široj regiji. Izgradnjom dve fabrike (u Nišu i Srbobranu) pokrivalo se široko tržište , uz ozbiljno ostvarene izvozne ambicije.
  • 2003 godine kompanija počinje produkciju visoke tenologije Ekstrudiranog polistirena u novoj fabrici u Nišu (’’STIRODUR’’). Broj zaposlenih je preko 120, sa ozbiljnim menadžmentom i brojnim visokoškolskim kadrom, uz saradnju sa Institutima i Univerzitetskim kadrovima.
  • Menadžment preduzeća u skladu sa trendovima u poslovanju odlučuje da se osnovna delatanost sa proizvodnje prebazira na investicije u izgradnji, te se sve tri fabrike prodaju austirjskom Austrothermu.
  • Paralelno sa nabrojanim delatnostima, Delta matic uspešno investira u stambeno-poslovne objekte na ekskluzivnim lokacijama u Nišu, tako da iza njega ostaje useljen reprezentativni i uočljiv objekat spratnosti Po+P+IV na Trgu Lale Nikolić sada Trg učitelja Tase, kao i objekat Po+P+V u ulici Generala Bože Jankoviča u strogom epicentru Niša sa podzemnim garažama, poslovnim prostorom.